TINAFINIS

...det ordnar sig alltid...

Träningsblogg 29/1 2008

Kategori: Allmänt

Har inte hunnit komma så långt ännu....
Just kommit upp för katten kom o väkte mig. Han stod o pep utanför sovrumsdörren.
Jag öppnade men då skulle han bara härja och bitas. Så han fick gå ut igen. Men då börja han riva ner allt möjligt så då gick jag upp.

Jag sitter här nu o kollar lite. Ska snart gå ut och springa o sedan mocka.
Väntar på att hovslagaren ska höra av sig, men det behagar han inte att göra. Eller ja... han har väl inte tid ännu. Jag smsade honom om han kunde komma hit nån dag. Tomas behövde oxå, så så dyrt behöver det nog inte bli.... Eller så väntar jag till vecka 7 för då kan han ju ta hela hästen... Jaja.... ja får väl ta av den andra skon, men då ska ni se att jag hittar den andra!!!

Har ju jobbat inatt... Har en natt till, men jag ska lägga mig lite o sova sen tänkte jag.

Solade efter jobb. Är rätt brun nu, men funderar på att klämma in en gång till INNAN fredag då jag ska sola igen. Måste ju vara fin till resan!

Imorgon ska Elvira steriraliseras. Jag ska köra dit henne. Sen får jag nog dra till älmhult o ta ut euro. Sedan på kvällen så ska vi hämta bale.

Nehe, hej svej i balongen.

Träningsblogg 28/1 2008

Kategori: Allmänt

Blääää träna, hur skoj e de???
Jo det kan det vara om man inte är själv!
Men idag gick de redigt bra att springa den psykiskt påfrestande rundan. Varför den är pskiskt jobbig att springa vet i tusan.
Sedan har jag mockat. Det kan väl kalla träning??? Det är rätt slitigt för ryggen om inget annat.
Nu ska jag ta några varv på cyklen med. Lia bra det så mycket godis som jag käkade i helgen. Måste ju kunna komma i min nya bikini på måndag :-)


Rosanna har tappat skon. Tomas skulle höra av sig om han behövde hovslagaren... Lite onödigt att Moje kör hit annars. Blir dyrt. Då tar ja häldre av den andra framskon. Men då kan jag bara rida på gräs.


Fick slänga ut katten imorse när jag försökte sova. Han var för busig.

Nä, cykla var de.

hej hej

Prix d´Amerique

Kategori: Allmänt

Jaha, då har världens tuffaste o mest pretigefyllda travlopp avgjorts!!
Sensationen var ju att Going Kronos skulle starta. Han som just varit sjuk...(??)
Allt började med 4 omstarter. Starten i Prix d´Amerique är helt annorlunda. Dom startar typ från stillastående, inga bestämda platser o värsta kriget innan...
Tillslut kom dom iväg. Svensken Opal viking tog täten, släpte till Going, som i sin tur släpte till nästa svensk - Super Light. Ludde räknade med att Jörgen skulle släppa så han gasade på ut i andra spår men Jörgen släpte ej. Så där sket sig deras chanser. Stackars Going fick sedan galopperande hästarna framför sig så det blev liten krocl där bak och där fastna förståss Going. Han har bara otur med sig. Ingen häst skadade sig eller föll om kull alla fall. Tur det! Super Light vet i tusan var han blev av i smeten.
Snart var det upplopp och jag såg att Opal viking såg fortfarande ut att ha krafter kvar. FÖrra årets vinnaren drog ifrån lite, men Opal Viking stred in i det sista och sputrade tillen säker andra plats!!!!!!! Offshore Dream - förra årets o detta årets vinnare - JÄTTEDUKTIG! Hoppas han kommer till Sverige.
Opal Viking - otroligt duktig. Amamtörtränad häst (som jag är) från en liten tränare. Så jädra skoj!!!! Vad var nu andra priset..?? 2,2 miljoner eller vad det var :-) Inte fy skam!!!
KUL! Den minst spelade svenska hästen.

Jaja..... nu till mig. Har idag ridit, cyklat, mockat o sprungit. Ska snart hoppa in i duschen så ja hinner se nästa trav vid 18:00!!!

Igår var ja  i Växjö. Ja handlade en massa nya kläder som ja ska ha med till Kanarieholmarna nästa vecka :-)
Hittade även en bikini på rea. Jättefin! Den fick ja dock ta samma storlek i som jag hadr förut. Såg lustigt ut annars!!!
MEN jag upptäckte att jag inte hade så många cellisar kvar !!! GÖTT! Men till råga på allt har jag nu klämt i mig en alladinask.................................... TIIIIINAAA!!! Aja, en vecka på mig att hålla ordning på benen :-)
Synd bara att min cellukräm snart e slut. Hinner nog inte få nån ny denna vecka. ELler så hinner jag de..???
Den e så dyyyr! Men uppenbarligen fungerar den. ÄVen fast ja använt den dåligt.

Nehe min själ... duscha var de ja.... Sen vofflor... Ja signe skulle bjuda på det. Jag tror jag hoppar. Tar en knäckemacka istället me lite skinka på!!! o paprika!

Just de. Ja ska nog dräktighetsundersöka Rosanna. Hon e så smal o hon ska ju snart föla!

Ha de bra.

Helt otrolig...

Kategori: Allmänt

Jag är fan i mig helt otrolig!!! Ville bara säga det!
Sen behövs det inte mer!

Kan förkylningen o de försvinna NUUUUUUUUUU!!!

Jädra skitso!

Hej hopp

Moffe kastrerad

Kategori: Allmänt

Idag har Moffe kastrerats samt fått sina öron rensade. Dom var skitiga redan när jag fick honom. Dom hade alla flal inte blivit sämre.
Det var det värsta dom sett sa dom hos veterinären. Nu ör han ren alla fall från sin skabb samt att han fått medel.
Han sovar fortfarande. Det har han gjort ända sen han kom hem. har har kissat på sig tre gånger.......
Men han kan ju gå och sådant nu, men han föredrar att sova :-)

Ja o Frredrik var i Malmö i helgen. Det var jätteskoj. Vi var hos Tessy och så träffade vi David och Johanna oxå!

Dagöversikt 15/1 2008

Kategori: Allmänt

Steg upp klockan 07:00 imorse då Fredrik han begav sig till jobbet. Skullat igentlige gått upp tidigare och ätit frukost tillsammans, men jag var så guda trött efter tre nätters arbetande.

Jag steg som sagt upp och åt frukost. Ett par torra brödkakor vad det som bjöds. DOm köper jag aldrig igen, men dom såg goda ut på bilden.
Sedan plockade jag i ordning i köket med disk och sådant. Sen fick hästarna och kaninen sin mat.
Katten fick köttbullar. Men det har han kvar än.... Kink.

Sedan städade jag lite grann, fixade med gardiner och lite sådant. Fick sy upp lite.
Sedan var klockan lite efter 10:00. DÅ gick jag ut och red en sväng med Rosanna. Det gick bra. Rider inte så långt när det är kallt. Jag fryser och hon blir svett.

KOm in igen kring 12:00. Då åt jag lite igen.
Sedan tog jag fram dom sista gardinerna och sydde klart samtidigt som jag kikade på travet.

Hade bestämt träff med Hanna J kl mellan  14:00 och 15:00. Men jag kände att jag var tvungen att ut och springa, så Hanna kom inte förens 15:45 ca. Jag skulle visa henne var maten till hästarna var och sådant. Hon ska mata dom i helgen åt oss. Hon hade cyklat hit. Flitigt som bara den.

Efter hon stuckit så körde jag till affären o handlade lite till maten vi skulle äta ikväll. Igenligen ska vi inte handla något nu utan äta det vi har hemma.....
Sen kom jag hem, då var Fredrik hemma. Han hade börjat lite smått med maten. Vi gjorde färdigt. Rotfruktsgratinerad kassler med vitlöksostsås. JÄTTEGOTT!!!!

Sen gick jag ut och mocka och skruvade lite. Sen gick jag in och hamnade här. Skulle bara hämta en rakhyvel. Ska raka lite på Rosannas regnskollor som inte vill läka. Ett par har alla fall gjort det, men det är en del kvar. Ska spruta blåspray på det och se vad som skrev.

Katten ligger i min famn... ska maka på han nu!

Ha de bra!

Svälter min häst???

Kategori: Allmänt

Usch... Enligt alla på bukefalos ger jag min häst alldeles för lite mat.....
Jag har ju fått hjälp att räkna ut foderstaten. Och JAAA, tidigare har hon fått ännu mindre mat. Det var innan jag begrep nåt. Den stackaren.
Hon har gått upp minst 20 cm om man kan säga så. Ja, har fått länga alla täcken så sedan i vintras för ett år sen. Och då har itne magen börjat träda fram ännu.
Ska ut och rida nu. Sedan ska jag ta foton på henne och lägga ut och så får dom säga vad dom tycker.
Känner mig som en djurplågare.

Usch.. Har lite ångerst för lite andra saker med.... Hur ska jag nå mitt mål till den 4:e... HUR???
Jaja......


Nu ska jag ut alla fall .För nu e de ljust.

Stallet e klart föresten...

Måndag...

Kategori: Allmänt

Då så. Då var det måndag igen... Hur ska denna veckan ta sig?
Inatt blir det jobb.... Sedan är jag ledig fram till fredag. Då har jag hela framför mig med jobb. Det är såååå trist att jobba natten på helgen. Men det går säkert bra det med.
Jag hoppas för deras skull att det är lugnt och städat på jobbet nu.
Hade ont i magen förra veckan på grund av omstöndigheterna.

Mer denna veckan är att hovslagaren kommer på onsdag. Vet inte om jag ska sätta snösulor på Rosanna. Men jag gör nog det. Då försvinner nog snön ska ni se. Nu kan hon knappt gå alla fall. Livsfarligt!
Han kommer kring 10.

Sedan händer det nog inget i veckan mera.

Sitter här med min lille kisemis i famnen. Han håller på att bli busig för morgonen. Precis som han är varje morgon..
Jag ska snart lägga mig igen. Sova till elva tolv nånting så jag orkar vara vaken inatt.
Har bara varit ute och gett hästarna mat.


Ha de så bra!

Aldrig mer Granada...

Kategori: Allmänt

Ja, det är väl så det brukar heta.
NU kunde jag inte låta bli att åka dit igår igen. En stackars Fredrik fick agera taxi år mig och Hanna.

Började förfesta hos Hanna. Ja, jag hade köpt en 7:a av nån anledning. Ville veta hur den smakade. Så jag var traggig på två klunkar av den. Rälig var den alla fall. Köp inte "Hannas cider" - lime lakrits. Bläää.
Sedan åkte vi vidare till Lönsboda och förfestade hos "P".
Det var skoj.
Sedan promenerade vi till Granada. Där var ett gäng Härlundabor som vi satt och pratade med hela kvällen. Om jag drar mig till minnnes var jag inte upp på discot en ända gång!!
Black Jack stod för musiken! Dom e bra tycker jag. Tog nån kasedans med Per. Vågade inte ta ut svängarna för mycket för jag litar inte på mitt ben.
Sedan skulle vi hem. Jaha, då var min mobil bprta. Blev hispig och nervös. Ja det är ju typiskt mig och slarva bort allt. Men denna kunde jag inte begripa hur jag slarvat bort.
Men, en annan lever efter mottot "Det ordnar sig alltid". Det är ett bra motto tycker jag! Ringde min mobil ett par gånger i hopp om att finna den nån stans. JAAAA det var nån som svarade tillslut. Då hade jag glömt den hos "P".
Sedan körde vi hem Hanna till Rumpebodacity. Jag hoppas hon hade skoj. Det förtjänar hon!
Jag och Fredrik körde hem. Jag kokade mackisar. Kunde ej låta bli. Åt dom och gick o lade mig.
Nu e jag redan vaken. Kan inte sova mer.
Ska ut och fora hästarna.
Aldrig mer dricka heter det idag igen....... Jaja....

Denna dagen ska alla fall börja bra! Som sagt, hästarna sen ska jag ställa fram en riktigt god frukost till arbetaren som ligger där nere och fötjänar en god sömn.

Ha det gott!

Kalas i Stenudden...

Kategori: Allmänt

Hej hej hallå bloggen!

Natten som gick löpte på rätt smärtfritt. Ja, lite oroligt var det allt, men bättre än natten före.
Jag hade ont i magen och kände mig inte bra. Trodde jag höll på att få mag och kräksjukan, men det berodde nog på oro från min sida om dessa tre nätterna jag jobbat skulle gå rakt åt skogen.
Det magonda har släppt nu. Är bara VÄÄÄÄLDIGT hungrig.

Hungrig ja. Vi ska på kalas i Stenudden ikväll. Lite udda att dom har kalas på en torsdag, men dom hade fått för sig att alla var lediga.
Dom brukar bjuda på mat. Blir nog frallor. MMM, ska bli gott.

Hehe... vägde mig innan. Hade "bara" gått upp 2 kg i jul. Och 1 kg pendlar man ju mellan från dag till dag. Så nu när jag kommer igång med tränadet igen så ska det nog arta sig till vi ska resa (och till all framtid också).
Imorgon ska jag alla fall ut och springa. Problemet är bara att det har fallit en massa snö. Typiskt oxå. Får väl eventuellt sätta mig på motionscyklen.
en det är itne samma sak. Det är så ostimulerande.
Simhallen hade inte heller öppet.

Jag har beställt kläder från www.stylebird.com. Två linnen och en tröja. Hoppas dom kommer denna veckan. Har även beställt parfym från www.nordicfeel.se. DK NK - Det gröna äpplet. Sedan var den slut! Hehe, jag fick nog den sista. Fraktfritt denna månaden och den billigaste internetsidan med parfym som jag hittade alla fall.

Neee, måste duscha nu.
Luktar bajs! Rosanna är lös i magen ännu(!!) så jag fick tävtta henne. Blandade i halmen ordentligt i höet så hon får i sig det. Men då vill hon ju knappt ha höet heller (ensilaget).
Zeeke är det ingen fara med. Han käkar allt :-)

Ha det bra!

Dag nummer 2...

Kategori: Allmänt

Så var dag nummer två kommen på det nya året.
Har inte hunnit se mycket av dagsljuset då jag legat och sovit om dagarna.
En natt till sen ska vi inspektera vad det nya året har kommit med. Lite snö har jag dock kunnat se att det fallit ute!

Just nu är det jobbigt på jobbet. Man behöver vara på två ställen samtidigt. INgen som förstår att det skulle behövas sättas in en till personal med tanke på hur läget var i natt.
Men vem vet, kanske dom har gjort det till natten? Vi får väl se!

Idag kommer grannarna hem från Thailand. Dom verkar ha haft det mysigt enligt resedagboken. Ska bli kul och se bilder där ifrån.
Snart är det min och Fredriks tur! Inte alls långt kvar.
Hoppas jag hinner nå målet tills dess bara. Men det gör jag nog, bara jag kommer igång med trändet nu igen. Imorgon tänkte jag ta i tu med det.
Har o andra sidan inte ätit något godis på hela två dagar :-D
Ska belöna mig själv med en guldstjärna i kalendern var gång jag lyckas motstå en frästelse.
Julen har verkligen varit till förtret. Har gjort precis tvärt om vad jag sa. Skulle ta EN godisbit av det som fanns osv. Har nog aldrig vräkt i mig så som jag gjort :-)
Har nog lagt på mig 3 kg på ett par dagar. Det är enkelt. Värre att bli av med dom. Man vill ju inte precis svälta sig!


Ha det bra!