OBS: NY BLOGG!!!

Nu får ni ta och ändra om i era prenumerationer tex på blogloving om ni nu följer mig!
För nu vill jag ha ett annat namn på Evves blogg eftersom man av nån annledning alltid hamnar på tinafinis sidan även om man klickar på den som heter /evelina
Kommer behålla denna tills jag försökt flytta över alla inlägg från den andra till denna. Kommer ta sin lilla tid då det är många inlägg och det går inte att göra automatiskt.
Det blir till att klippa och klistra....
Så, läs nu på den nya bloggen: evelinawf.blogg.se
Hej hopp

Ingen ordning och reda i helgen med ridningen!

Igår torsdag såg jag ingen annan utväg än att bege mig ut i ösregnet med Evve.
I alla fall inte om jag vill ha henne i kondis samt få henne att magra lite :-)
Blev ingen jättelång runda, men fullt lagom. Var hyfsat underlag så hon fick galoppera en del.
Jag ville inte ha på sawroskitränset i ösregnet så jag tog det jag brukar ha när jag longerar henne. Vanligt tränsbett med lösa ringar. Första gången jag red henne med ett sådant bett.
Hon har bara gått med fasta ringar, tvådelat travbett och vanligt tvådelat eggbett (ungefär samma sak).
Märktes stor skillnad på henne. Hon verkade inte gilla detta bettet. Stel och dan i munnen och svår att forma. När jag red arbetstrav gick dock hyfsat.
En tall hade trillat över vägen. Perfekt att hoppa över då det inte stack ut några grenar. Evve blev tosig efter hennes jättehopp över den. Fjöntade och bockade. Bushäst. Hon verkade glad alla fall :-)
Idag blir det ingen ridning. Ska hem och sova sen till Olofström och bowla och käka kinamt.
Imorgon blir det att jobba extra på dagen. 8-14. Rätt lagom tid. Sen funderar jag på att åka till Tingsryd efter jobbet. Behöver minneraler och hästaskor. Sen skulle mamma bjuda på mat. Så det blir ingen ridning imorgon heller.
Söndag då?? Måste hinna med det då!

Header eller vad det heter??

Kan nån fixa en lite mer passande layout på denna bloggen?
Skulle även vilja flytta den. Undrar om det går?
Noll koll :-)

Svullen i benet....

Året har börjat helt ok.
Har alla fall hunnit rida två gånger. Det blev inget på nyårsdagen men sen så.
Märker att hon blir MYCKET tröttare av att bli riden än körd. Hmm, inte konstigt men en sådan klump på ryggen.Men det ska det bli ändring på nu. Har alla fall lyckats sköta mig 2 av 4 dagar detta året. Inte dåligt ;-)
Åter till Evve. Red henne en ganska lång runda i förgår. Hon har inte glömt vad galopp är och vilken som är vilken galoppskänkel. Hehe, är stolt att jag lyckats med det där :-) Det kan bli lite fel om hon är hispig dock.
Vi joggade en hel del. Hon fick lite ryck ibland och blev rädd för lite allt möjligt, satte huvudet i vädret och flög åt sidan eller tog några snabba skutt framåt.
När vi skulle ta den sista galoppen på ett passande underlag märkte jag att det lät lite konstigt. Mycket riktigt, en sko flög av. Så det var bara till att hoppa av och hämta den. Jag visste att jag beöhvde sko om henne snart då särskillt den högra foten slits lite ojämt speciellt på utsidan. Men jag har ju en tendens till att skjuta upp det...
Slog på den lite snabbt när jag kom hem.
Tror jag tar alla fötterna på måndag nästa vecka. Sen får Mojje komma när det blir dags gången efter det.
Igår var Evve svullen på kotan och ner över kronan. Jag kände efter och mycket riktigt fann jag ett litet sår. Det hade redan läkt ihop. Jag tvättade det till Evve förtret och kollade noga så det inte var något sticksår. Verkade inte vara det. Evve tål inga sår. Hon svullnar alltid upp så det ser ut som om har lymfangit. Hon var inte halt så jag red henne.
I början ringde jag veterinären då hon råkade skava sig nån stans.
Jag red jag en lite kortare runda då jag var under lite tidspress. Jag skulle laga mat och sedan skulle vi till Växjö på Bio.
Precis när jag kommit upp på ryggen och kommit iväg började det regna. Jag chansade på att det nog inte blev så långvarit så vi stack iväg utan ländtäcke.
Men det höll i sig och blev värra. Fasen vad jag frös om ansiktet. Evve blev blöt men hon frös nog inte då vi trava mest.
Det låg ett träd över vägen på ett ställe. Hoppade över det. Det gick bra! Så det har hon heller inte glömt bort :-)
Det blev att bädda in henne i fleece + hennes amigotäcke med tillhörande underliner (rekomenderar detta täcke, båda är bra!!!) och sen ut en stund i hagen igen.
Hon var inte svullen efteråt.
Idag onsdag vet jag inte hur länge Evve stod inne för jag sa till sambon att släppa ut henne när det lugnat sig lite med blåsten. Jag gick ut vid sextiden på morgonen och fodrade henne och bytte täcke. Sen la jag mig igen.
Hon var ute vid halv tolv när jag steg upp alla fall.
Hon var svullen på morgonen men inte värre.
På kvällen var hon lite bättre. Men hon är sur som ett bi när man tvättar. Men det är hon alltid om det bara gör liiite ont.
Imorgon får jag se till att rida igen. Hade behövt träna dressyr men jag gör inte det på gräset nu. Det blir helt förstört och hon bara halkar.
Föresten. Biljetter till GBG horseshoe är bokade. Jag fick sällskap av Jessica - http://www.nattstad.se/Fr%C3%B6kenBrunett, tjejjen som bor där jag tränar med Evve. Ska bli kul att åka dit. Ser både farm mot tävlingarna, mässan och att lära känne Jessica.
Nehe. Nu så får det vara bra för detta inlägget.
Kan ju föresten medela att vi har fått två kalvar. Allt har för en gångs skull gått bra :)

1/1 2012

Så nu har även jag skrivit ner datumet och framförallt övat på att skriva 2011, oj 2012 :-)
Var ute hos Evve vid tolvslaget. Hon var rätt nervös innan på kvällen då jag kikade till henne. Tog undan skitarna i förebyggande syfte annars hade hon snurrat rundor i det och jag hade haft ett h-vete idag och mocka det. Har ju torv i boxen och det är ju redan krabbit o mocka som det är.
Men Evve stod blick stilla vid tolvslaget. Hon stod bara och kikade ut. Jag hade tänt så hon såg ju inte att det blinkade.
Dom närmsta grannarna skjöt inga raketer i år heller för den delen.
Sen brukar det ju skjutas en del på gården annars också så hon är nog inte så rädd. Vet som sagt inte varför hon verka orolig innan.
Idag har det annars varit sketaväder. Jag har varit dödstrött då jag inte kunde sova inatt så Evve fick vara i hagen hela dagen. Bra bantning det där...
Hittade föresten ett grant schabrak på My Horse (Växjö). Ska ringa dit imorgon så dom lägger undan det så hämtar jag det på onsdag när jag ska dit. Det är förståss en logga på det men vad jag har fattat det som så får man ha det nu igen(???) Jaja, vi tävlar ju inte våldsamt mycket ;-)
Hon som äger butiken är i varje fall så otroligt trevlig. Man får se till att ha gott om tid när man kommer dit. Dels för att prata med henne samt sen vill man ju kolla in alla snygga saker. Sen har dom ju ofta rea där på en massa granna saker!!
Nehe nu får det vara bra för detta inlägget.
Är tillbaks på mitt "gamla" jobb nu alla fall. Känns gott!

RSS 2.0