Dressyrträning i "Töösthult"

Idag var det dags för dressyrträning för Birgitta i Tosthult igen.
Evve var väldigt framåt och hon var otroligt mjuk. Redan från start!!!
Tänkte på det efteråt att jag behövde inte alls jobba så hårt för att få henne i form. Birgitta brukar ocksp stå på marken och kämpa så Evve lyssnar och verkligen försöker hålla formen. Inga bekymmer idag. Så härligt!!
När jag täbker efter så känns det som om lektionen gick väldigt snabbt.
Den var skojig och vi tränade lite halvhalter på volt, öppnor på medelinjen, skänkelvvigning och så sluta.
Jag red tillsammans med en dam och hennes 24 år gamla fjording. Den var väldigt pigg och framåt måste jag säga. Det enda ålderstecknet jag lade märke till var att hon blev trött fort, flåsade en del, men den jobbade ändå på riktigt bra. Kul och se!
Efter lite uppvärmning började vi trava på en åtta. I mitten skulle vi göra halvhalt.
Evve har haft lite problem att hålla formen i övergångar så det är bra träning. Därför gjorde det ingen om vi saktade av till skritt på mitt i ett par steg.
Efter det red vi in vid C, red öppna för vänster skänkel till mitten (E o B???), lade en volt och red sedan skänkelvigning ut mot höger för vänster skänkel. Detta gjorde vi i trav. Evve är rätt duktig på öppnor nu. Nu hade vi dessutom ingen hjälp av något staket, men det gick superbra ändå!
Samma sak åt höger sen.
Sedan tog vi bort skänkelvigningen och red sluta fast på andra håller efter volten.
Jag har ju äntligen läst mig till och kom ihåg hur man gör en sluta nu så jag skulle ju vara duktig och visa "Titta vad vi kan". Men Evve har knappt aldrig gått sluta så hon fattade ju inte riktigt vad hon skulle göra så det blev inte så bra.
Birgitta sa det att i början behöver man inte göra så tydliga slutor. För att visa hästen räcker det att man ställer hästen åt det håll den ska. JAHAAA då blev det ju genast enklare, både för mig och Evve.
Vi gjorde nu detta i båda varven (slutan gjorde vi i skritt) och nu gick det mycket bättre. Evve till och med trampade under sig några steg.
Vi avslutade med lite galopp. Evve skulle fjönta sig och började bocka och fjönta sig. Hon la av efter ett varv bockandes på volten och det blev tillsut normal galopp i båda varven.
Vi lär oss, lite i taget, jag och min lilla häst.
Birgitta är så duktig också. OK jag har aldrig ridit för någon annan tränare så jag har ju inget att jämföra med. Men ändå.
Hehe, idag frågade Borgitta om hon verkligen var helt renrasig travare. Hon tyckte nämligen hon hade ett väldigt bra steg för att vara travare. Hon trodde faktiskt att hon hade halvblod i sig.
Men nix pix. Jag sa att hon har faktiskt en rätt hyfsad travstam. Syrran går ju riktigt bra och mamman, vilken häst hon var då!
Och så har vi ju pappa Fast Photo som med var en bra häst då det begav sig + hans avkommor.
Ne, nu får det räcka med svammel.
Hej hopp

Kommentarer
Postat av: Caroline

SV Prestige är det på den på bilden

2011-11-02 @ 11:10:42
URL: http://internationalshowjumping.se
Postat av: Caroline

SV förlåt missade att du frågat om båda sadlarna, för att förtydliga den med vitt på bakvalvet är Prestige modell Arezzo och den andra med silverloggan är Bruno Delgrange modell Partition.

2011-11-02 @ 11:11:54
URL: http://internationalshowjumping.se
Postat av: Caroline

SV haha jag är nog lite trött du hade visst bara frågat om BD sadeln...

2011-11-02 @ 11:12:36
URL: http://internationalshowjumping.se
Postat av: caroline

SV det är en Bruno Delgrange;)

2011-11-02 @ 22:35:07
URL: http://internationalshowjumping.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0