TINAFINIS

...det ordnar sig alltid...

Jobbet

Kategori: Allmänt

Sitter som vanligt på jobbet och skriver.

I onsdags var jag och Sara på premiären av This is it. MJ var verkligen duktig och han visste precis hur allt skulle vara.

"Idag" (torsdags) så sov jag faktist ända till tio. Sen gick jag upp och åt frulle. Sedan stack jag till pollarna och red en sväng på Rosanna. Längesen vi red den rundan. Typ flera månader sen.
Tomas ska plöja min ridplätt imorgon tror jag. Men han ska ta hem hindren så ska jag få rida på åkern vid huset. Den ska plöjas sen.
Ska ta hem Rosanna i helgen så ska hon få gå med Maja. Måns ska börja avskiljas.

På eftermiddagen åkte jag, Tomas och Ida först till Älmhult. Vi sulle hämta Tomas såg.
Sedan körde vi till Bergmans i Lönsboda. Ida skulle ha ett skrivbord. Det blev inget denna gång (fast där fanns ett som var fint.) Tror nog vi blev osäkra vilken färg vi skulle välja, Ida var inte riktigt på hugget heller av att skaffa nytt skrivbord :-)
Det blev en byrå och en stol till Ida i stället. Skrivbord kommer snart också. Hennes rum ska ju göras i ordning någon gång när det finns tid och pengar. Liksom köket. Men än fungerar det så det är ingen brådska med det. Men ida skulle ju ha ett eget rum. Har hon visserligen, men det är som en genomfart ju.

Efter kvällsmaten gick jag och sov en timme. Somnade på en gång, vaknade 20:00 av larmet. Nu sitter jag här väldigt pigg. Känns bra.

Ska se bonde slker fru om jag får igång det.

Ha de bra

This is it

Kategori: Allmänt

Kunde inte sova

Kategori: Allmänt

Idag när jag kom hem kunde jag inte sova.
Låg och vände mig. Frös om fötterna var varm upptill.
Jag låg och lyssnade på minsta ljud. Kunde stoppa i hörproppar men det gör så ont.
Tillslut gick jag och pissade. Sen råkade min nagel gå upp. Så då gick jag ner och klippte den.
Tomas skulle åka o plöja så då körde jag han till trakton. Sen blev jag ståendes där ca 30 min eller nåt för han skulle laga den lite. Jag fick hjälpa till och lyfta och lite sånt. Så det var nog meningen att jag inte skulle sova..................

Sen åkte jag äntligen hem igen och försökte sova. Somnade kanske vid ett. Låg i sängen till fem.
Usch, hoppas jag kan sova imorgon.

Jag mår inte riktigt bra. Vet inte vad de e med mig. Mycket som snurrar i huvet ibland. Men jag gör allt jag kan så allt går alla fall framåt.

Längtar alla fall till onsdag. Då ska ja o Sara på This is it i Kstad på bio. KOmmer nog gråta en del.........................


nu ska jag arbeta vidare här.
sätter väl på en film.

hej.

dkfjhgkjgh

Kategori: Allmänt

Kommer inte på nåt vettigt att skriva.
Ibland när jag går hemma så kommer jag på massor att det skulle jag kunna skriva.
Tankar som kommer upp....

I onsdags var jag i  Tyskland. Jag köpte mina älskade svenska cidrar. Sex flak = 48 kg. 50 kg var max last. Jag fyllade en kasse med kantstötta cidrar med. Billigt. 3,4 euro för ca 20-25 burkar. Alltså strax över 30 kr för allt sammans :-)

Lägger in lite bilder sen.

Gärat till fåren nere i Allamåla idag och flyttat dom. Skitmycket klöver. 

Till nästa år ska jag fråga Stockholmarna som bor vid Gerds om jag kan gära in nåt ställe där vid dom. Tomas tycker det är för små bitar, men jag vet inte. Jag ska kika på det. I så fall kunde jag plocka ner gäret hos Johans.

Nu slutar jag snart jobbet. Har svettats och frusit om varannat i natt.
Kollar på en dödstråkig film. Ladyhawk.

Idag ska vi flytta hästarna när jag vaknat. Dom ska ner till Johans. Lite närmre hem alltså. Men det kvittar för fåren är ändå nere hos Gerd och dom får vi titta till.
Favorithörnan på Calles (men nu har Bordershoppen precis lika mycket cider och bättre tillbud så det får bli bara de nästa gång).


Husvagn :-)

Kategori: Allmänt

Nu har jag blivit så nostalgisk :-)
Köpt husvagn!!! En från 80-talet också.
Ååååh vad jag saknar vår gamla Sävsjö, men denna Kabe är också jättefin!

Alla tror säkert det var min idé att skaffa men det var det INTE!
En Kabe smaragd 540 med ett exakt lika dant tält som vi hade till Sävsjön. Fast det visste jag inte om. Såg att tältmattan var precis samma. Grå med lite färgade ränder på kanten. <3

Nu sitter jag på jobb.
Skulle se "Fallet" men blev avbruten. Får se det via nätet och hoppas min dator pallar det!


Idag har jag ridit Rosanna också. Efteråt lyfte hon på svansen. Jag gick bak och kollade... rannn var. Hon ser hemsk ut i svansen. Usch, hoppas verkligen inte hon har ont.

Ne, nu skriver Johan här till mig. Får väl ta o va lite "social" ett tag via msn innan dom ska sova eller fortsätta med sitt Wowande! Fast de e tur att dom gör det :-) Dom kan ju samtidigt chatta med mig ett ta in på natten . Tessi o Johan.
Tessi skulle ha fest snart föresten. Hon fyller ju år.


Banansallad

Kategori: Allmänt

Hej hej

Igår hade han KRAVkontroll. Han var riktigt nervös, men der gick jättebra. Blev lite extra nervöst över ett par saker med fåren, men det gick bra det med. Så efter det var han hur go som helst :-). Skojfrisk och sådant.
Sen på kvällen flyttade vi hästarna till Kjell och Elsi. Där var en hel del bete och dom får gå där en vecka. Dom behöver ju inte så mycket näring nu. Evve tränas ju knappt.
Funderar dock över vad i tusan jag ska utfodra Rosanna med i år sen då hon inte tål pellets. Har havre, men hon skulle ju ha nåt med lite mer protein i också.
Hon har redan börjat få utslag. Begriper inte vad det beror på. Blir ännu värre vid pellets. ELler ja, dom försvann ju i våras när jag tog bort pelletsen.
Det onstiga är att det alltid börjar bara på vänster sida. Har provat att smörja på lotagen. Men det är dumt att slösa på det då veterinären endast får skriva ut det på licens och jag skulle ha det till annat. Till svallkött.

Idag ska jag hem och sova. Sedan ska jag till banken. Går nog rätt fort där.
Igår slog jag inte hjäl en ända geting i sovrummet så nu minsann håller dom på att försvinna. Var tre på toan och några i köket.


..........

Kategori: Allmänt

Den mest inflytelserika personen du kommer att prata med idag är du, så var noga med vad du säger till dig själv!

Berätta detta med.

Kategori: Allmänt

Förra veckan uppdelat under två dagar, klippte jag och Tomas alla fåren + den nya baggen alldeles själva. Det resulterade i ett liet mindre sår orsakat av mig på den nästtamaste gamla tackan, ett jättehål orsakat av Tomas på den näst räddaste lilla lammet (den minsta) samt ett nästan avklippt finger på mig......

Rätt bra för att vara tio får.
Nästa gång går det ännu bättre!
Vi använde oss av båda metoderna som att använda klippstol och sätta dom.
Bild kommer! :-)

En kviga med två horn

Kategori: Allmänt

Läs rubriken en gång till!
Just de, sånna djur finns väl inte?

Igår började älgjakten. Tomas lag skjöt en kviga med två horn(??) här hemma på myren.
Jag gick dit för att titta när dom tog fram den.

Sen på kvällen skulle dom äta pizza.


Idag ska jag jobba. Tyvärr kunde jag inte sova länge i morse.
Jag stack och red.
Hoppade idag. Var ett tag sen.
Idag provade jag för första gången att galoppera över detta hinder. Rosanna blir bara bättre och bättre. OK hon rev en gång, men va fasen. Hon vet ju inte riktigt hur hon ska sätta fötterna och parera för hindret.

Ska lägga mig och vila nu, läsa och sova kanske.

Här är gårdagens trofé. Kvigan med två horn alltså ;-)


Idiot rent ut sagt

Kategori: Allmänt

Fick ett trevligt mail i fredags.
Den där j-la 08:an ska inte ha Måns. Vill ni veta varför???
Jo han har en vit bakhov. Då är den inhomogen och folk i hans omgivning av avrådit honom att köpa en sådan häst!!
Han var såååå deppig över detta. Måns hade ju precis det han sökte.
Och vet ni vad han avsluta mailet med??
Jo om vi visste någon som hade andra föl som vi kunde medelan honom som han kunde titta på!
SUCK!
Varför tog vi inte handpenning för. Hur seriös en männsiska än verkar ta ALLTID handpenning! Alltid!
Även om ett handslag är ett handslag!

Fölmönstringen då? Jo det gick ju himla bra........................... not. Måns var snäll alla fall!Tomas och Isak är och jagar älg. Jag har städat hela huset och är klar. SKa sticka till pollarna snart.


Spiritualismens 7 principer

Kategori: Allmänt

Denna texten kommer från sjalavard.se

Vi får lov att tolka texten precis som vi vill!


Det är en förkortad version som är given från andevärlden till mediumet Emma Hardinge Britten


Vi spiritualister accepterar och respekterar allas och envars tro men vi brukar samlas kring följande principer, nämligen tron på:

att Gud är vår fader

Närhelst en grupp människor samlas sker oundvikligen ett behov av en ledare eller vägvisare för att hjälpa människorna att uppnå sina mål. Detta beror på de flesta av oss söker någon form av högre kunskap för vägvisning och hjälp i nästan alla situationer i vårt dagliga liv. Önskan om en ledare eller någon vi kan lita på är medfött hos var och en av oss ända från födelseögonblicket och vi lever våra liv med en undermedveten önskan om detta ledarskap på ett eller annat sätt. Medan vi sakta vaknar upp, hela tiden sökande efter sanningarna, börjar vi så sakteliga inse att vad vi söker är ökad kunskap om den gudomlighet vi alla är en del av, att vi alla söker SKAPAREN av oss, av alla ting, vi söker den vi kallar GUD. När vi insett att det är detta vi söker inser vi också att vi är en del av denna gudomliga energi och att GUD finns inom oss, är en del av oss och vi kan få våra svar inifrån.

på syskonskapet mellan alla människor

Eftersom vi oftast bara uppfattar vår fysiska värld, tror vi att vi är åtskilda individer och att vi är på vår egna självuppfyllande väg. Men när vi börjar uppfatta varandra på ett andligt plan, som en del av GUD, att alla är en del av GUD, inser vi även att vi alla är bröder och systrar och att vi därför borde hjälpa varandra att utvecklas på vår andliga väg genom att använda GUD inom oss.

på andlig gemenskap och guidad ledning

När vi insett att vi alla är en del av denna oändliga intelligens vi kallar GUD, faller det sig naturligt att vi vill kommunicera med våra vänner i andevärlden likväl som alla de människor vi träffar varje dag i den fysiska världen. För att få kontakt med vännerna i andevärlden kan vi vända oss till så kallade medium. Medium som sen urgamla tider varit kommunikationslänken mellan människorna och gudarna. Idag vet vi att medium både kan se/höra/känna våra vänner i andevärlden och föra över kunskap från andevärlden till oss. Speciellt från de andar som är med oss varje dag för att hjälpa oss i vårt dagliga liv på alla sätt de kan. Dessa andar har genom århundraden, speciellt i de ortodoxa religionerna, blivit kända som änglar. Änglar som har stora krafter för att skapa mirakel för ett utvalt fåtal, ofta utvalda av de ortodoxa kyrkorna. Vi inom spiritualismen vet att dessa andar är våra nära och kära som hjälper oss från andevärlden.

Dock finns andar på högre plan av existensen som ger av sig själva och sin kärlek för att hjälpa oss, det är dessa som är de verkliga änglarna: Till exempel de vi kallar skyddsänglar eller de som dirigerar helande energier till oss, så att vi kan överleva våra misstag och lära oss läxan genom att guida och inspirera oss.

på andens odödlighet

Det finns människor som tror att när den fysiska kroppen upphör att fungera eller dör så är det slutet för den individen. De som tror detta är framförallt människor som förkastat de ortodoxa religionerna som helhet av ett eller annat skäl. De föredrar att inte tro på dogmerna och ritualerna som begränsat dem i deras liv.

Kanske om de fick veta och blev visade att de är inkarnerade andar och här på jorden för att lära sig för sin egna andliga utveckling och att det var bara genom att göra misstag och lära av dem som deras utveckling skedde, kanske skulle de då tänka om.

Vi måste komma ihåg att vi som andar är varelser av kärlek och för alltid på väg på den rätta vägen. Men, som inkarnerade andar har vi fri vilja och lyssnar inte alltid på vår inre röst (samvetet) och gör därför misstag. Den fysiska kroppen är endast ett skydd för anden på jordeplanet och när skyddet är utslitet eller misshandlat så det slutat fungera lämnar anden det och återvänder till andevärlden, dit den kom ifrån, för att fortsätta sin utvecklingsresa.


på personligt ansvar

På många sätt är detta den svåraste av de sju principerna att leva upp till. Den provocerar oss att analysera våra liv och vår inre natur och detta kan bli förödande för själva vår existens. Men för en spiritualist betyder det att vara ansvarig för allt vi säger, tänker och gör. Att se efter sitt tempel (kroppen) som vi verkar genom i denna inkarnation. Negativa tankar till exempel, kommer förr eller senare skada kroppen och därigenom skapa en obalans som i sin tur kommer att påverka hur vi tänker och i slutändan våra handlingar. Genom att tänka rätt (allt börjar med en tanke) kan vi använda oss av denna princip för vår egen utveckling. Om vi är ansvarsfulla i vårt jordiska liv gör vi förhoppningsvis färre misstag.

på gottgörelse och återverkan för alla våra goda och dåliga handlingar

”Som du sår skall du skörda.”
Detta bibelcitat är också en kosmisk lag och gäller ALLA Guds skapelser, goda eller dåliga, änglar eller syndare, svarta, vita, röda eller gula, fattiga eller rika, starka som svaga – det spelar ingen vem eller vad du är – det gäller DIG och kan inte brytas. Därför är det viktigt att du med ansvar formar dina tankar, yttrar dig och handlar. Man säger att goda tankar kommer tillbaka tiofalt, men det gör även dumma eller sårande tankar. Förstå poängen här och tänk innan du talar, och fråga dig själv vad det verkliga skälet till vad vi vill säga eller göra är.

Så småningom lär vi oss att bara tänka, säga och göra snälla, konstruktiva saker som hjälper våra medmänniskor oavsett hur de väljer att leva sina liv.

att vägen för framsteg är öppen för alla som har viljan att gå den

Vi påminns ständigt på många sätt att Gud är kärlekens, medkänslans och godhetens Gud. Att allt han skapat, även oss, är gott och vi är en del av Honom. Det innebär att inom oss finns samma kärlek och godhet oavsett vad vi gör i vår fysiska kropp. Det är därför som vi har denna medfödda önskan om någon att vända oss till på våra äventyr här på jorden, men den gudomliga gnistan av djup och ren kärlek inom oss finns för alltid där med oss och den hjälper oss på den smala vägen till fulländning som vi alla innerst inne söker.

Vi tror också att gud andligen alltid är med oss och att vi först kan förstå honom, då vi förstått oss själva.

Kungen kommer och hälsar på...

Kategori: Allmänt

Den 15:e oktober kommer kungen till Älmhult. Funderar på att vara förveten och kika lite.
Fast jag sover på förmiddagen.

Kungen kommer och hälsar på...

Kategori: Allmänt

Den 15:e oktober kommer kungen till Älmhult. Funderar på att vara förveten och kika lite.
Fast jag sover på förmiddagen.

Åsiktsbefriad.

Kategori: Allmänt

Jag är helt och hållet totalt åsiktsbefriad.
Det är inte så skoj i alla lägen.
Har försökt framföra mina åsikter, men dom går aldrig hem. Skola, vänner. Jag kan kanske minnas någon gång som dom gjort det men oftast inte. Ok, jobbet går rätt bra.
Jag begriper inte varför en del har så svårt att framföra sina åsikter.
Det fula är att det är en viss typ av folk.
Jag kan läsa folk rätt bra så jag ser det tydligt. Det är folk som andra stör sig på helt enkelt.
Har man någon gång hängt upp sig på en person så är allt fel som denne säger.
Jag kan räkna upp personer som detta gäller, men tänker inte göra det här.
Jag är rädd att det är så med mig med.
Det bästa är igentligen att hålla munnen stängd, lyssna och hålla med. Tänka att det är säkert rätt.
Down?
Ja, lite kanske. Men det går förhoppningsvis över. Men det är lite jobbigt för tillfället.
Inte har jag nån vän att prata med det om heller.
Har förståss Tomas men hur kul är det för honom att höra på mitt gnat hela tiden? Han har annat än det att tänka på!

Igår så skulle jag ringa till en som skulle komma och hämta en sak hemma. Hade helt glömt bort det så jag blev lite stressad. Slog fel kontakt på mobilen. Hade samma namn, men kom förstås fel.
"Då får du väl ta och ringa till rätt då, Hej då, klick" typ...... Suck.

Nej usch.
 
Snart lördag och utställnig. Hoppas alla hållr tummarna för oss. Framför allt att Måns ska sköta sig!


ha de gott

Måns är såld

Kategori: Allmänt

I början av november flyttar Måns till Stockholm. Han kommer få sällskap en en nordisvalack och två fjällkossor :-)
Jag kommer att vara ledsen och sakna honom.


Idag har jag ridit ROsanna. Vi hoppade lite. Hon gillar det inte, men avslutade bra alla fall!
Sedan gick jag med Vera. Hon e go hon.

I helgen var vi på kräftskiva och på Granada och dansa till Lasse Stefanz.

Kollade på tv -  Stömavbrott.... Suck. I flera timmar. Kom tillbaka halv åtta.

Nu ska jag nog snart till Älmhult och handla.
Ullared på onsdag
Fölmönstring för Måns på lördag samt chipmärkning.

Måns 091002Måns

Kategori: Allmänt

Idag kommer det en och ska kolla på Måns.
Han åker den korta vägen från Stockholm.
Hoppas att han vill ha honom. Blir lite svårt att hälsa på honom sen bara. Måns är så himla go!


Jag gör det inte lätt för mig, tänker på lite andra saker.
Jag är bra på att ställa allt i oordning. Har jag alltid varit.

Suck.................